Om Beecenter

 

HISTORIA

Under 1800-talet var det tradition i sydöstra Europa i ett område som kallas Balkan att damen vid ett giftermål skulle ta med sig gåvor in till sitt nya bröllopshus. Året var 1843 då Sava Susa gifte sig och frun Joka kom inte med bara kärlek till honom utan även två bikupor och givetvis kärlek till dem. Det som en gång var hennes tidsfördriv blev deras gemensamma hobby och kärleken till bina växte oerhört. Biodlingen utvecklades till en passion för paret och har sedan dess traditionellt gått i arv från generation till generation ända till idag.

Milenko Susa som är den nuvarande generationens biodlare i familjen är bosatt i Sverige och är idag ansluten till den svenska biodlarföreningen.

Med omfattande erfarenhet och äkta kärlek till biodling ihop med största hänsyn till bina är tanken att utveckla biodlingen här i Sverige. Dessutom att betjäna den svenska marknaden genom att tillgodose behovet av importerad europeisk honung av högsta kvalitet.

 

SYFTE

Syftet med BeeCenter är att bedriva en biodling i Sverige som främjar närproduktionen av livsmedel genom att öka pollineringen och därmed också bidra till hållbar utveckling.  Stor fokus med biodlingen kommer att vara miljö samt att gynna den biologiska mångfalden. Den skall hanteras efter ekologiska principer utan otillåtna bekämpningsmedel eller konstgjorda tillsatser.

Vi önskar dessutom att genom vår omfattande kompetens bli en pålitlig honungsleverantör av både äkta svensk och äkta importerad europeisk honung. Vi specialiserar oss på 100 % ren honung utan tillsatser.

Våra ambitioner är att ha nordens bredaste sortiment av honung.

 

PRODUKTER

Vårt sortiment består av äkia honung från Sverige och Kroatien. Som anslutna i Svensk Biodlarförening följer vi föreningens riktlinjer i våra tester för att kvalitetssäkra all vår honung. Vi märker även alla våra honungsorter med ursprungsland.